bmxers
bmx-racing bmx-webshop
 

BMX-Fietsclub

Fietsen zit in onze genen! DANSH DOET HET

Wat is BMX?

De BMX-fiets is leuk, urban en kleurrijk.

BMX wordt ook fietscross genoemd (Nederlandse benaming). Dit is een wielersport die snelheid, behendigheid en bovenal fietsbeheersing bevat! Het is een explosieve sport voor snelle type mensen. Fietscross of BMX betekent Bicycle Motor Cross (de X staat voor Cross). BMX is ontstaan doordat fietscrossers met hun kleine fietsen over motorcrossbanen gingen rijden en sprongen gingen maken. Dit ontpopte tot een rage in de jaren 80 toen de sport vanuit de USA ook naar Nederland kwam. Daarna kende de sport een kleine terugval, maar sinds een aantal jaren is BMX weer helemaal ‘hot’. Vandaar ook de Olympische erkenning.

Tegenwoordig bestaat de BMX-sport uit 6 disciplines met 3 verschillende type Fietsen.

 • - BMX-racing en BMX-freestyle.
 • - Het onderdeel BMX racing heeft de Olympische erkenning.
 • - BMX freestyle bestaat uit de volgende disciplines. (Dirt, Street, Park, Vert, Flatland)

Wie zijn we

BMX-Fietsclub is een Urbansports vereniging waar jongeren zich kunnen ontwikkelen van breedte sporters tot topsporters in de Urbansports BMX-racing en Freerunning. Momenteel zijn 80 jongeren tussen 6 a 12 jaar lid van BMX-Fietsclub.

Onze fietsclub is een Omnivereniging aangesloten bij de (KNWU)Koninklijke Wielerunie (KNWU) onder nr: 96164562 en Koninklijke Gymnastiekunie (KNGU)onder nr: 1108032 . De verbondenheid met deze bonden zorgt ervoor dat BMX-Fietsclub een organisatie is met al de nodige licenties en verzekeringen dat ervoor zorgen dat zowel de deelnemers(leden) als de trainers op een veilige en verantwoorde manier hun Urbansport kunnen beoefen.

Als urbansports professional coördineert DANSH de trainingen, exploitatie en onderhoud van de BMX baan in het Hefpark, te Rotterdam-zuid. BMX-Fietsclub maakt ook deel uit van de Schoolsportvereniging (SSV) in samenwerking met Rotterdam Sport Support. Voor ouders met minder financiële middelen is BMX-Fietsclub aangesloten bij de Jeugdsport/cultuurfonds.

Wat doen we

We creëren, begeleiden en organiseren, BMX projecten, trainingen en evenementen om urbansporters te helpen zich te ontwikkelen van breedte tot topsporters in de BMX-sport.

Diensten:

Doel

BMX-Fietsclub heeft ten doel:

Het (doen) bevorderen van de wielersport in het algemeen en in het bijzonder van BMX

Racing (fietscross), van breedtesport naar topsport, alsmede alles wat met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

 1. Zij zal haar doel trachten te realiseren door onder andere:
 2. het ontwikkelen van een officieel bmx racing-team;
 3. het begeleiden, trainen en ontwikkelen van jongeren tot wedstrijdrijders;
 4. het samenbrengen van financiële middelen;
 5. het leggen van contacten met particulieren en het motiveren van deze mensen tot

deelname in de organisatie van de wielersport.

 1. het interesseren van de plaatselijke en regionale middenstand en bedrijven ter ondersteuning van de wielersport.
 2. het samenwerken met natuurlijke personen en rechtspersonen die verwante doelstellingen nastreven;
 3. het onderhouden van contacten met de plaatselijke overheid;
 4. alle andere wettige middelen, die voor het doel bevorderlijk (kunnen) zijn.

Vissie

Door de vaardigheden, middelen, activiteiten en netwerk van BMX-Fietsclub, ontwikkelen urbansporters zich tot Urban Heroes in de BMX-Sport. Dit zal ervoor zorgen dat de urbansporter met veel plezier het hele jaar door kan trainen met de nadruk op techniek, de conditie te verbeteren en met professionele begeleiding de BMX sport te bedrijven. 

Missie

Urbansporters met al hun bijzonderheden een trots en gewaardeerd gevoel laten ervaren door middel van de BMX-fiets.

Een sociaal, een regionaal gerichte vereniging zijn, met Rotterdamse  allure, waarbij de leden zich zowel in de breedte als in de diepte kunnen ontwikkelen. Prestatief, binnen 3 jaar (2021)  een aantal rijders binnen de top van Nederland te hebben, en tevens een 20tal structurele wedstrijdrijders en een 50tal incidentele wedstrijdrijders binnen de gelederen te koesteren.

 

DANSH DOET HET

BMX zit in onze genen!