bmxers
bmx-racing bmx-webshop
 

Overheid

Investeren in fietseducatie heeft invloed op het volgende beleidsaanbod;

Gezondheid

Social impact

Sport

Educatie

Verkeer en vervoer

Fietsbeleid

Integratie

Wanneer er gekeken wordt naar de “gezondheid” binnen onze stad, wordt er vanuit dit oogpunt door middel van fietseducatie, een gezonde, aantrekkelijke en economisch vitale stad ontwikkeld. Meer mensen op de fiets betekent minder mensen met de auto. Het verminderen van autogebruik zorgt ervoor dat wij een schonere lucht creëren wat natuurlijk leidt tot een betere gezondheid. Echter is het zo dat de straten van Rotterdam gevormd zijn voor infrastructuur waardoor er onnodig veel autoverkeer aanwezig is. De BMX-fietsschool wil hier samen met de overheid verandering in brengen. Minder autoverkeer betekent minder files,wat uiteindelijk zorgt voor een minder volle stad. Auto's kosten, op maandbasis, veel geld. Door de fiets in te zetten wordt er ook ingespeeld op de kostenbezuiniging. Daarnaast is gebleken dat er met 2x in de week 7,5 km fietsen wel 200 kg minder CO2 wordt uitgestoten.

Naast het feit dat fietsen goed is voor de gezondheid, geeft fietsen ook meer zelfvertrouwen. Het zorgt voor een gevoel van vrijheid, onafhankelijkheid en positiviteit, omdat het reisdoel op eigen kracht kan worden bereikt.

Wanneer jongeren op vroege leeftijd leren fietsen kunnen ze ongeveer tien jaar later in aanmerking komen voor een bijbaantje op de fiets, zoals fietskoerier. Het is van belang dat hiervoor mensen worden ingeschakeld die hen begeleiden. Trainers worden ingeschakeld en betaald. Kinderen die fietsen als hobby hebben (wielrennen/ mountainbiken/ bmx’en) kunnen deze hobby dan behouden.

Nederland is een fietsland, dit zorgt er voor dat fietsen wordt beschouwd als een deel van de integratie. De fiets brengt diverse voordelen met zich mee, voornamelijk voor mensen die nog niet bekend zijn met het land. Door een betere verplaatsbaarheid wordt de leefomgeving vergroot. Iemand kan werkloos zijn doordat hij wordt uitgesloten van de arbeidsmarkt of er ontstaat een gezondheidsschade, omdat men de zorgvoorzieningen niet goed kan bereiken. Het kan ook zijn dat men in een sociaal isolement komt als gevolg van beperkte mogelijkheden tot contact met familie of vrienden. De fiets is in deze gevallen de oplossing tot een betere verplaatsbaarheid.

De BMX-fietsschool speelt hierop in door te beginnen met de ontwikkelingen binnen onze nieuwe generatie die in de startblokken van het leven staan.

Een gezamenlijke doelstelling is om meer fietsers te genereren en de fietsstad van 2019 te worden. 

BMX zit in onze genen!