verkeersveiligheid Coördinatiepunt Fiets & Verkeerseducatie Rotterdam
bmxers
bmx-racing bmx-webshop

Nederland, fietsen zit in onze genen!

Praktijkgerichte fiets & verkeerseducatie voor basisschoolleerlingen en/of buurtkinderen, om hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid in het verkeer te vergroten, de fietscultuur in Rotterdam te versterken en BMX-racing als sport te promoten.

BMX-Fietsschool verzorgt fiets & verkeerseducatie in samenwerking met de onderwijsinstelling en belanghebbende organisaties. We kunnen het noemen: Coördinatiepunt Fietseducatie. BMX-Fietsschool zorgt voor Urban Sports trainers met een combinatiefunctie. Deze functie houdt in dat de instructeurs praktijk- en theorielessen begeleiden op scholen en naschoolse activiteiten aanbieden en begeleiden op de fietscrossvereniging. De fietscrossvereniging is gevestigd in het Hefpark te Feyenoord.

Verkeerseducatie vormt een verplicht onderdeel van het curriculum van basischolen en is vastgelegd in de kerndoelen zoals verwoord door het Ministerie van OC&W (2006). Het thema verkeer komt voor in de kerndoelen van ‘Orientatie op jezelf en de wereld’. Relevante kerndoelen die voor dit project aan de orde komen zijn:

1. Het leren zorg dragen voor de lichamelijke en psychische gesteldheid als individu en anderen.
  2. Een persoonlijke ontwikkeling ondergaan om zelfredzaam te zijn in het verkeer, op sociaal gebied en als consument.

Ben je geintereseerd in de BMX-Fietsschool klik op een van de diensten die bij je past.

Diensten:

Nederland, fietsen zit in onze genen!