verkeersveiligheid Coördinatiepunt Fiets & Verkeerseducatie Rotterdam
bmx-racing bmx-webshop

Verkeerseducatie

Organisatie: BMX-Fietsschool
Doel: De lessen zijn vormgegeven om enerzijds aandacht te besteden aan praktische situaties in het verkeer en anderzijds de fietsbehendigheid van kinderen te ontwikkelen. Activiteiten (praktijk): -balans houden tijdens het fietsen op een smalle weg, schuin wegdek en hellingen. -afslaan waarbij wordt gelet op het kijken over de schouder en de hand uitsteken. -de rol van de fietser bij kruispunten en rotondes. -obstakels en het inhalen van andere weggebruikers.
Activiteiten (theorie): Er wordt gebruik gemaakt van innovatief, state-of-the-art materiaal (www.verkerskunsten.nl ). De stof en uitleg wordt op een duidelijke en herkenbare manier gedoceerd. De lessen zijn interactief en worden afgewisseld met elementen in spelvorm.
Locatie: klaslokaal (theorie) Schoolplein of Gymzaal (Praktijk)
Tijd: ½ dag. Van 9 tot 12 of van 12 tot 3. Een vaste dag per week. 3 weken achter elkaar.
Lesindeling: 1ste week, Theorie 1,5 uur, praktijk 1,5 uur. 2de week, Theorie 1,5 uur, praktijk 1,5 uur. 3de week, fiets excursie (fietsexamen route).
Groepen: groep 7 of 8 Totaal: 60 kinderen kunnen meedoen

Klik HIER om verkeerseducatie voor je onderwijsinstelling aan te vragen.

Nederland, fietsen zit in onze genen!